Danas je u prostorijama KK „Bosna Royal“ održana konferencija za medije i javnost. Konferencija ja „podijeljena“ na dva dijela.

Prvi dio se odnosio na saradnju između KK „Bosna Royal“ i Udruženja za promociju košarke „GEN“, a prisutnima su se obratili predsjednici oba kolektiva, Almir Bradić i Emir Halimić“.
„Gospodina Halimića ne moram specijalno predstavljati, jer je to osoba koja je u ovoj kući domaćin, obzirom na svoj anganžman u prošlosti. Želimo izvijestiti javnost o sportskoj saradnji dva kolektiva. Ono što je najbitnije i što javnost najviše interesuje, jeste informacija da se u ovoj saradnji ne radi o fuziji niti preplitanju i uplitanju u poslovanje klubova, već se isključivo radi o sportskoj saradnji dva kluba u kojoj će GEN biti svojevrstan razvojni klub KK “Bosna”. Poradit ćemo detaljno na toj saradnji i nadamo se da će dječaci, imati priliku po selekciji trenera Halimića i Bašovića, da se takmiče u A1 ligi, da treniraju , sazrijevaju i naravno da imaju otvoren prolaz prema seniorskom sastavu KK “Bosna”. To je osnovni i jedini motiv naše saradnje, da pokušamo na obostrano zadovoljstvo da se bavimo košarkom, a ne članarinama, i naravno stvaranjem baze budućih prvotimaca KK Bosna,“ rekao je predsjednik Almir Bradić.

Nakon kratkog predstavljanja rezultata koje je postigao GEN, Emir Halimić se osvrnuo na samu ideju o saradnji ova dva kolektiva.

„Igrajući A1 ligu, vidim da naša djeca jako malo dobijaju prilike i da se „gube“ sa 18 godina, da prestaju igrati, da nemaju mogućnost da se dalje usavršavaju i razvijaju. To znači da će za nekoliko godina i klubovi i reprezentacija biti sve slabiji, međutim mi ćemo pokušati da to promijenimo. Djeca koja treniraju četiri, pet, sedam godina i više, će imati priliku da igraju u rangu niže lige, da vidimo da li su oni za Premijer ligu, za KK „Bosna“ i ako budu onda će biti selektirani u prvi tim. Mislim da je došlo vijeme da i mi koji smo zahvaljujući Bosni postigli sve u životu, vratimo na neki način našem klubu. Imamo vremena do početka sljedeće sezone da sjednemo i da se konkretno dogovorimo o detaljima. Djeca oba kluba će zajedno trenirati i iz toga ćemo selektirati najbolje. To nije nešto što će se desiti za godinu dana, to nije ni cilj. Cilj je da okosnica KK „Bosna“ budu djeca iz cijele BiH i da se tu razvijaju,“ dodao je Halimić.
Saradnja će biti vidljiva na „terenu“ po završetku sezone 2020/2021, odnosno takmičarske selekcije će startati od naredne 2021/2022 sezone.