Dvorana

“Sarajevski hram košarke” - Dvorana “Mirza Delibašić”

Svoje domaće utakmice KK Bosna BH Telecom igra u Centru Skenderija, u dvorani “Mirza Delibašić”. Centar Skenderija nalazi se u srcu Sarajeva, na adresi Terezije bb, stotinjak metara udaljen od prostorija kluba. Radi se o dvorani izgrađenoj 1969. godine i renoviranoj od te godine u više navrata.

Dvorana “Mirza Delibašić” prima oko 6,500 gledalaca. Od toga se 3,816 gledalaca mže smjestiti u stolice na istočnoj i zapadnoj tribini, oko 1,400 na klupe na obje strane u parteru, dok se na sjeveru i jugu naaze montažne tribine koje primaju po 200 do 1,000 gledalaca u zavisnosti od postavke.

Dvorana “Mirza Delibašić” ime je dobila po najvećem sportsiti koji je ikada nastupao za naš klub. U sebi, ona nosi duh slavnih generacija koje su osvajale titule na mnogobrojnim takmičenjima i prenosi emocije pobjeda na malde naraštaje koji tek dolaze.

Za utakmice manjeg značaja ili u slučaju da je Dvorana “Mirza Delibašić” zauzeta, KK Bosna svoje domaće utakmice igra u Dvorani 1 Centra Skenderija koja na jednoj tribini prima oko 1,000 gledalaca.