Nekategorizirano

Turkish Airlines novi sponzor KK Bosna Royal

Konferencija za medije povodom potpisivanja sponzorskog ugovora između bivšeg prvaka Evrope KK Bosna Royal i kompanije Turkish Airlines održana je danas, tako da su Studenti dobili novog sponzora.

Ovim sponzorstvom KK Bosna se pridružila FK Sarajevo i tako postala drugi sportski kolektiv sponzoriran od strane Turkish Airlines-a. Ugovor je potpisan na godinu dana, a logotip Turkish Airlinesa će krasiti dresove Studenata u narednoj sezoni.

Prvi se medijima obratio direktor kluba Damir Krupalija.

“Ovo je za nas poseban zaista poseban dan. Već skoro tri godine radimo na oživljavanju brenda KK Bosna i potpisivanjem ovog ugovora sa jednom od najboljih aviokompanija na svijet nam je pokazatelj da smo na pravom putu. Kada jedna ovakva kompanija kao što je Turkish Airlines prepozna vašu kvalitetu i potencijal onda zaista morate biti ponosni na sve što ste uradili do sada. Moram iskoristiti priliku i zahvaliti se lokalnim predstavnicima Turkish Airlinesa u Sarajevu koji su pružili maksimalnu podršku u omogućavanju ovog sponzorstva. Hvala im na prilici da vratimo vrhunsku košarku u naš grad. Poslije dugo vremena naša ekipa će igrati evropske utakmice, a sponzorstvo sa jednim od najvećih brendova u vazduhoplovnoj industriji će nam definitivno pružiti krila u ostvarivanju naših sportskih ciljeva“, izjavio je Krupalija.

On je dodao da se nada da će ovo sponzorstvo također poslati poruku i drugim domaćim i inostranim kompanijama u Bosni i Hercegovini da se pridruže projektu i pomognu u vraćanju sjaja bivšem evropskom prvaku.

Halit Levent Sirin, menadžer prodaje Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu, rekao je da je prije dvije i po godine, potpisujući ugovor sa FK Sarajevom, Turkish Airlines dao obećanje narodu u BiH da je to samo početak inevesticija u sport ove kompanije u Bosni Hercegovini.

Danas smo ovdje da ispunimo obećanje koje smo dali prije dvije i po godine potpisujući ugovor sa jednim od najvećih brendova koje grad Sarajevo i gržava BiH imaju, KK Bosna", kazao je Sirin i dodao da s obzirom na historijske odnose između Turske i Bosne i Hercegovine, Sarajevo je više od samo jedne destinacije za Turkish Airlines i da su se obavezali da pomognu i učestvuju u vraćanju vrhunske košarke u grad Sarajevo.

Tagovi :

istaknuto