Nekategorizirano

Košarkaši Bosne izborili finale play offa za ulazak u Ligu 12

U odličnoj utakmici play offa za ulazak u Ligu 12, KK Bosna Royal je poslije dosta preokreta savladala ekipu Vogošće. Studenti su Vogošću savladali rezultatom 99-95. Nakon pobjede u prvoj utakmici, činilo se da je Bosna na odličnom putu da dođe do plasmana u Ligu 12 poslije samo sezone izbivanja, a prvi dio utakmice je išao upravo u korist Bosne. Prvu četvrtinu je bivši šampion naše zemlje riješio u svoju korist rezultatom 20-18. Druga četvrtina je proticala još bolje za Bosnu, a činilo se da će već prije poluvremena Bosna doći do prednosti koja bi joj mogla garantovati mirnu završnicu.

 

Ipak, Vogošća se pred kraj druge četvrtine oporavila i ovaj period utakmice je okončan rezultatom 51-44.

Treća četvrtina donijela je šok u Skenderiji, pošto je Vogošća sjajnom igrom uspjela doći do preokreta i povesti susret u sasvim drugom pravcom. Vogošćanima je sve polazilo od ruke, a Ismet Sejfić je bio nezaustavljiv. Vogošća je na početku posljednje četvrtine vodila rezultatom 69-67.

Tu, naravno, nije bio kraj uzbuđenjima, a Bosna je uspjela tokom posljednje četvrtine preokrenuti susret i doći do prednosti. Današnji domaćin je na kraju slavio rezultatom 99-95.

Najefikasniji je kod Bosne bio Vladimir Đorđević sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a sjajnu je partiju pružio i Saša Vasiljević, koji je ubacio 12 poena, uz 7 skokova i 10 asistencija. S druge strane, Ismet Sejfić je zabilježio 32 poena, uz 11 skokova i 2 asistencije.

Tagovi :

istaknuto