Kup BiH

DURAK, DRAGOLJ I ŠARIĆ NOVI ČLANOVI BOSNE ROYAL

KK „Bosna Royal“ je prvom timu priključila mlade reprezentativce BiH, Miljana Šarića i Atifa Duraka, a naše omladinske selekcije su jače za još 90 članova koji nam se pridružuju iz KK „Maglaj“.

Novo-staro pojačanje je i Kerim Dragolj, dijete našeg kluba koji je produžio svoj ugovor te će i naredne sezone braniti boje svog omiljenog tima. Sigurno je da će njihova mladost uz već prisutno iskustvo u ekipi biti naša pokretačka snaga u nadolazećoj sezoni.

Durak je prošle sezone nastupao za mostarski Student gdje se kao mladi igrač uspio nametnuti treneru, a svojim igrama zainteresovati i trenera Bosne Royal, Dušana Gvozdića.

Miljan Šarić je prošlu sezonu završio u ekipi Građanskog iz Bijeljine, a sada će organizovati napad „Studenata“. „Čast mi je biti dio kluba kao što je BosnaMislim da je svakom igraču san da nastupa za najbolji klub u državi, a moj se upravo ostvario“-rekao je Miljan te dodao– „ Nadam se da će i publika u Sarajevu prepoznati kvalitet koji posjedujemo i znam da uz njihovu podršku možemo ostvariti zacrtane ciljeve.“

Buduće nade našeg kluba će prvu priliku da se predstave domaćoj publici imati već na nadolazećem XII Memorijalnom turniru Mirza Delibašić za koji smo uvjereni da će biti prava košarkaška poslastica.

Tagovi :

istaknuto